Stig tittar ut

Stig tittar ut ann-christine magnusson lars winnerbäck

Illustrationer Lars Winnerbäck

Stig kan verka butter och tvär men han är bara rädd. Allra räddast är han för andra människor. Så det är tur att hans bästa vän är en hamster. Annars skulle Stig inte ha någon att prata med. fast han bor i ett hus fullt med folk.

”Hur som helst är det något särskilt med Ann-Christine Magnussons berättelse, till vilken Lars Winnerbäck debuterar som barnboksillustratör. Text och bild beskriver väl det som finns men sällan syns. Och nog har Stig ändå något gemensamt med Tove Janssons figurer.”
Dagens Nyheter

”Firma Winnerbäck och Magnusson tar sig an figuren ur ett medmänskligt perspektiv. Persongalleriet är så väl utmejslat att det skulle gå att tillverka en hel serie böcker om Stigs kåk och vad som händer där. Det kan det vara värt, bokförlaget Opal!”
Sydsvenskan

”Får mig att bland annat associera till 1970-tal; till Barbro Lindgrens ”Sagan om den lilla farbrorn” eller Per Åhlins kultfigur Karl-Bertil Jonsson.Eller till skruvade outsiders som Rowan Atkinsons Mr Bean med nallebjörn, och Robert Gustafssons tragikomiska Fred Asp och illern Göran från 1990-talets ”Glenn Killing i manegen”. Underfundigt arrangerad i bild av en porträttlik, melankolisk, (före detta butter?) svensk musikerpoet…När natten sänker sig över Winnerbäcks avfolkade stad och Ann-Christine Magnussons vänligt avskalade text, och alla upprörda känslor fått sitt – ja, då sover Stig.”
Corren